Consumentenvoorlichting

Communicatie

 1. Fietsplan
 2. >
 3. Communicatie
 4. >
 5. Consumentenvoorlichting

TestKees

De Fietsersbond staat bekend als betrouwbare en onafhankelijke steun en toeverlaat voor fietsers. Veel fietsers kennen de Fietsersbond misschien nog niet. TestKees weten ze wel te vinden! We vinden het belangrijk dat fietsers veilig en comfortabel kunnen fietsen en geven daarom voorlichting over het kiezen van de juiste fietsproducten. Dat doet TestKees door fietsen en fietsproducten te testen, tips en advies te geven en vragen van fietsers te beantwoorden.

Beoogde resultaten:

 • Publicatie van het ‘Stappenplan e-bike kopen 2023’ in samenwerking met externe partners, met een online en offline bereik van meer dan 2 miljoen lezers.
 • Publicatie van een ‘Koopgids gewone fiets’ met basisinformatie over allerlei aspecten van het fietsen en de fiets, zoals luchtweerstand, bandenkeuze, versnelling en je houding. Als tegenhanger van de e-bike koopgids.
 • Publicatie van een update van de testinformatie van aangepaste fietsen.
 • Voorlichting aan consumenten over de fiets: van veiliger fietsen voor ouderen tot het vervoeren van kinderen en bagage, van banden tot fietshelmen.
 • We testen minimaal vijf fietsproducten en publiceren hierover op onze kanalen.
 • Consumentenvoorlichting heeft bijgedragen aan de groei van ons websitebezoek, het aantal downloads van whitepapers en koopgidsen en aan het aantal leden.


Terug naar Communicatie

Bekijk de overige projecten over Communicatie